11 juni 2021
19:00

Sjöviks SK

Referat: Stora Mellby Sportklubb - Sjöviks SK

Vi startar matchen lite svagt precis som förra matchen , och Stora Mellby visar sig vara ett bra lag iallafall framåt och i spelet och Förvararna Gabbe Jakob Eliasson och Balkander strider som djur där bak i början , målvakt Lilja även han är riktigt bra , förresten hela laget får jobba stenhårt för att försvara målet men sen lite förlösande efter bra uppspel så slår Olle en perfekt passning till Pätsi som i en löpduell dundrar in 0-1 lite oförtjänt i den 13e minuten efter det jämnar spelet ut sig och 0-2 är nära men i den 24 minuten kvitterar Stora Mellby men efter det från den 37 minuten till den 45 är vi helt kliniska i avsluten och spelar drömfotboll , först efter bra inlägg får Pettersson till ett konstigt skott som tar i stolpen högt upp och på returen rakar påpassligt Olle in 1-2och efter några minuter Nickar Pierre in 1-3 efter kanoninlägg av duktige Balkander sen kommer 1-4 målet och då är det Pettersson som efter en stark brytning på mitten och efter det ett snyggt djupledspass och våran Olle gör enkelt 1-4 . Vi har ju även en bicicleta från Pätsi som målvakt gör en kanonräddning på och kunde blivit årets mål men i andra halvlek börjar vi riktigt bra och Får en hörna som Solberg slår perfekt till inhoppande Tall som får på en kanon nick som målvakten gör en kanonräddning på 1-5 där och det hade varit klart istället gör målvak Lilja ett misstag på utspark som hamnar rakt på en Mellby spelare som lobbar enkelt in 2-4 och det bränsle som behövdes och dom gör snabbt 3-4 och det var match igen men i den 65 e minuten i ösregnet slår Solberg kort boll till Pettersson som från 35 meter drar upp bollen i ena gaveln och 3-5 var ett faktum , riktigt snyggt men sen kommer både 4-5 och 5-5 från riktigt snyggt spel när vi går lite på knäna och tittar boll men då när det ser som mörkast ut att tappa matchen då visar Sjövik SK stor moral och våran debuterande Vidar Hallberg endast 13 år och en supertalang , är med och bryter bollen bak till Tall som spelar till Johan Hermansson som gör en magisk framspelning till Zidane som avgör matchen i 89 minuten .
Vilken härlig kväll det blev , och vårat anfallsspel är ju helt fantastiskt idag , försvarspelet har vi lite att jobba med såklart men med tanke på regntung plan i andra halvlek och hela 7 byten som inte är optimalt för att få stabilitet och många nya killar som spelar ihop så är vi jättenöjda med segern och hela laget får ju beröm för sitt krigande och god moral men höjas över mängden idag är ju bröderna Sjåstad , Jakob som var hel ouständing i backlinjen och brorsan med 2 nya mål idag och även Pettersson och Balkander samt Pätsi var heltt grymma idag . Sen debuterande Vidar var ju grymt roligt men som sagt alla gjorde en kanoninsats idag , vi behöver spela ihop oss lite bara, nu ser vi fram mot derbyt mot Lekstorp på Onsdag 19.00.